Новини

Назад

У Маріуполі стартував дружній велопробіг Литовської Республіки

28 серпня 2017, 10:49
1120
Суспільство, Спорт

Сьогодні десять велосипедистів з Литви відправилися містами Східної України до Краматорська. Майже тиждень литовці будуть курсувати маршрутом: Маріуполь-Урзуф-Бердянськ-Авдіївка-Пологи-Гуляйполе-Межова-Покровськ-Краматорськ. Вони подолають майже 500 км.

Акцію ініціювала група литовських велосипедистів на чолі з депутатом Сейму Литовської Республіки, колишнім прем’єр-міністром Литви Андрюсом Кубілюсом. Її мета – висловити солідарність з Україною, показати підтримку литовців та звернути увагу суспільства на сьогодення України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс подякував Маріуполю за підтримку велопробігу та підкреслив: «Литва завжди буде разом з Україною. Я думаю, що цей велопробіг підтвердження цього. Вітаю всіх з цією подією».

Підтримали велосипедистів і маріупольці. Депутат міськради Володимир Курський, вихованці КДЮСШ «Атлетик» та громадська організація любителів велоспорту проводжали гостей до виїзду з Маріуполя.

«Дякую, що приїхали до нашого дружнього Маріуполя. Приємно, що ви пропагуєте здоровий спосіб життя своїми реальними діями. Бажаю вам щасливої дороги, щоб ви провели цю подорож приємно», - підсумував начальник управління з фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради Олексій Казанцев.