Новини

Назад

У Маріуполі побудують об’їзну дорогу протяжністю понад 40 кілометрів

26 травня 2021, 18:27
1290
Сесії міської ради, Транспорт

Наразі розроблюється  проєкт з будівництва об’їзної дороги до порту. Її загальна протяжність складає понад 40 км. Про це на сесії міської ради розповів директор департаменту транспорту та зв’язку Василь Клат.

За словами міського голови Вадима Бойченка, це масштабний проєкт, який підтримується Президентом України Володимиром Зеленським.

«Об’їзна дорога - це підтримка торговельного порту, який наразі не може збільшити об’єми вантажів. У цьому питанні співпрацюємо з Офісом Президента України. Проєкт буде повноцінно реалізовано в рамках «Великого будівництва», - підкреслив мер.

Зазначимо, через обмеження по залізниці підприємства-експортери торговельного порту змушені були «пересісти» на автомобільний транспорт. Однак в денний час доби проїзд великовантажних автомобілів по міських дорогах заборонений. В результаті перевалка вантажів в порту ведеться не так активно, як це може бути. Від цього йдуть значні фінансові втрати підприємства. Дорога дозволить порту збільшити вантажопотоки. Крім того, створить близько 800 робочих місць.