Новини

Назад

У Маріуполі нанесуть коробчасту розмітку для зменшення ДТП

14 вересня 2021, 15:29
1157
Транспорт

На перетині вулиць Купріна та Митрополитської буде нанесено спеціальну коробчасту розмітку жовтого кольору. Це перший етап заходів, які розробляються на даній ділянці для зменшення випадків ДТП.

Як повідомляє Департамент транспорту та зв’язку, на ділянці вже траплялась значна кількість дорожньо-транспортних пригод. Причинами слугували порушення ПДР у частині пріоритету проїзду перехресть, виїзд на перехрестя при заторах, порушення швидкісного режиму.

Для того, щоб зменшити аварійність даного перетину вулиць Департаментом розроблені спеціальні заходи. Вони будуть реалізовані у два етапи:

  • протягом цього тижня буде нанесено спеціальну розмітку жовтого кольору 1.10.3 «Коробчаста розмітка». Вона забороняє виїзд на перехрестя або перетин проїзної частини, якщо виник затор. Це змушує водія зупинитися в межах перехрестя, створюючи перешкоди для транспортних засобів, які здійснюють рух в поперечному напрямку;
  • у 2022 році планується будівництво світлофору на перехресті вул. Купріна та вул. Митрополитської. Об’єднання двох світлофорних об'єктів по Митрополитській одним контролером для взаємоузгодженої роботи.