Новини

Назад

У дитячому садку № 130 відкрили сенсорну кімнату

27 серпня 2017, 18:38
1414
Суспільство, Освіта

Тепер вихованці дитячого садка № 130 «Перлинка» будуть проходити арт-терапію у сучасній кімнаті з новим та необхідним обладнанням. На відкритті приміщення були присутні перший заступник міського голови Олександр Голтвенко, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та депутат Сейма Литовської Республіки Андрюс Кубилюс.

Створення сенсорної кімнати – частина проекту суспільства міжнародної підтримки «Шлях до мрії», який фінансується Фондом підтримки та розвитку при Міністерстві іноземних справ Литовської Республіки.  Маріупольська міська рада зробила ремонт, а нове обладнання закупила організація «Шлях до мрії» в рамках цієї програми.

У кімнаті є все для проведення спеціалізованих занять: іграшки, дошки для малювання, різнокольорова крейда, стіл для пісочної анімації, мультимедійна дошка, парти та комфортабельні пуфи. Тут з дітьми будуть працювати психологи та дефектологи.

Вихованці дитячого садка зустріли гостей в найкращих українських традиціях: з хлібом та сіллю, у національному одязі та піснями.

«Для нас велика честь допомагати Україні, а особливо дітям. Ми реалізовуємо декілька проектів, які пов’язані з освітою. Для нас ця сфера – в пріоритеті. Ми раді, що ця кімната принесе дітям реальну користь», - підкреслив Марюс Януконіс.

Подяками міського голови відзначили громадян Литви Риту та Андрюс Алмакніс за вагомий вклад у розвиток дітей дитячого садка.

Олександр Голтвенко виразив подяку всім, хто був причетний до створення сенсорної кімнати: «Дякую всім, хто зробив цю велику роботу на благо дітей – майбутнього Маріуполя. Завдяки вашому безкінечному пошуку ідей та можливостей  ви змінюєте наше місто».