Новини

Назад

#ТутВарто цінувати історію: в честь 240-річчя міста Марії зняли багатосерійний фільм

24 вересня 2018, 14:23
2477
Суспільство, Культура

У ювілейний рік міста Марії жителям зробили унікальний подарунок - зняли фільм «Маріуполь 240: пазли історії». Вже з сьогоднішнього дня в ефірі телеканалу «Сігма» починається трансляція першої серії.

Фільм зняли в честь 240-річчя міста Марії за заявкою Маріупольської міської ради. Над ним працювала знімальна група та журналісти телеканалу «Сігма». Всього 10 серій - кожна з яких присвячена історичному періоду розвитку міста. Жителі міста зможуть відправитись у подорож і побачити, як змінювався Маріуполь протягом століть.

У фільмі використані оригінальні історичні кадри й архівні фотографії міста. У постановочних зйомках брали участь талановиті актори Народного театру «Театроманія», а також жителі Маріуполя.

Ідея фільму «Маріуполь 240: пазли історії» - розповісти історію міста Марії. Зібрати її по пазлам і скласти воєдино.

Маріуполь - місто з багатою та цікавою історією. Нам є чим пишатися та надихатися. За 240 років місто з декількох поселень виріс, став не тільки морськими воротами Донбасу, перлиною Приазов'я, але й серцем і душею регіону.

Зараз Маріуполь - місто широких можливостей. Він динамічно та стрімко розвивається. Тому важливо знати його історію. Тих людей, які стояли у витоків заснування Маріуполя. Тих, хто побудував його та перетворив на місто з великим потенціалом.

Як відомо, без знання історії - немає світлого майбутнього. Маріуполь повинен знати свою історію і пишатися його досягненнями.

#ТутВарто цінуваті історію