Новини

Назад

Представники ПРООН обговорили створення у Маріуполі мобільних ЦНАПів

21 листопада 2019, 13:00
1842
Суспільство

У Маріуполі пройшов круглий стіл за участю заступника міського голови Михайла Івченка, представників ПРООН і громад Маріуполя та Сартани. Під час зустрічі презентували проект «Мобільні центри надання адміністративних послуг для постраждалого від конфлікту населення Східної України». Він реалізується при підтримці уряду Канади. Проект включає створення мобільних центрів надання адміністративних послуг. Його фінансування складе 5 мільйонів канадських доларів.

Спеціаліст з місцевого управління та адмінпослуг Владислав Сила розповів, що до 2021 року програмою ПРООН планується закупити спеціально обладнані автомобілі. Вони будуть пересуватися містами та селами, що знаходяться біля контрольно-пропускних пунктів. Наприклад, у Мар’янці, Сіверську, Курахово, Вугледарі та Маріуполі.  У середині авто чотири фахівця надаватимуть ряд адміністративних послуг. Серед них -  оформлення паспорту. Це значно покращить доступ до послуг ЦНАПів не тільки жителів віддалених районів, а й людей з інвалідністю.

«Муніципальна сфера Маріуполя кардинально змінюється. Зараз головне – створити  умови, щоб кожна людина могла швидко отримати необхідні послуги. Зручний та легкий доступ маріупольців та жителів околиць до послуг ЦНАПів – це одне з наших пріоритетних завдань», - зазначив Михайло Івченко.

Вже почалася розробка інтернет-сайту пересувних ЦНАПів та мобільного додатка, за допомогою яких можна дізнатися час і місце роботи мобільних центрів. Також буде розроблено СМС-додаток, відправивши запит на короткий номер, можна буде дізнатися перелік послуг даних центрів та графік прийомів фахівців.​

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram