Новини

Назад

Новий транспорт на маршрутах міста: до Маріуполя прибула третя партія тролейбусів

28 липня 2020, 14:20
3106
Суспільство, Транспорт

До Маріуполя приїхали ще 15 нових тролейбусів. Це третя партія з 72-х одиниць, придбаних в рамках реалізації спільного проєкту Маріупольської міської ради та Європейського банку реконструкції та розвитку. Роботу нового транспорту проінспектував міський голова Вадим Бойченко.

Ми успішно реалізуємо ключове завдання - створення нової транспортної інфраструктури. Провели перезапуск автобусного напрямку. Продовжуємо поставку тролейбусів. Аварійний транспорт заміщений безпечним та комфортним для пасажирів,
зазначив Вадим Бойченко.

Міський голова додав, що в місті розроблять транспортну модель розвитку до 2030 року. Фахівці вироблять алгоритм заміщення транспорту в майбутньому та коригування маршрутів в залежності від пасажиропотоку.

Третя партія тролейбусів замінить 9 застарілих марки ЮМЗ. Шість одиниць транспорту посилять маршрути № 5, 12 та 13. Завдяки цьому, вдасться скоротити інтервал на 12 та 13 маршрутах в години пік до 6 хвилин. Крім того, збільшиться випуск транспорту з 44 одиниць до 50 в робочі дні. Транспорт обладнаний системою кондиціонування, датчиками пасажиропотоку, камерами відеоспостереження, системами GPS та Wi-fi. Споживання електроенергії в нових тролейбусах менше на 35%.

Згідно з графіком поставки, четверта і п'ята партії нових тролейбусів будуть прибувати до Маріуполя до кінця 2020 року.

За словами директора департаменту транспорту та зв'язку Василя Клата, за 2016-2018 закуплено 113 автобусів, тролейбусів і трамваїв на суму близько 240 млн гривень. З 2019 року до міста почали прибувати 64 автобуси в рамках реалізації проєкту з Міжнародною фінансовою корпорацією. У 2020 році - на вулицях Маріуполя курсують тролейбуси, закуплені в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Крім оновлення транспорту, в планах реконструкція депо МТТУ. Фінансову допомогу також надасть Європейський банк реконструкції та розвитку. Попередній обсяг фінансування - понад 170 млн грн. Уже на завершальній стадії процес визначення переможця тендера. До ремонтних робіт планують приступити в жовтні поточного року.

Читайте також наші новини уFacebook та Telegram.