Новини

Назад

Не виходячи з дому можна відвідати 3D екскурсії історичними місцями Маріуполя

25 березня 2020, 12:00
629
Туризм

Під час карантину 3D екскурсії допоможуть прогулятися історичними місцями Маріуполя, не виходячи з дому. На офіційній сторінці Маріуполь - туристичне місто вже опубліковані дві цікаві історії. Реалізація проєкту стала можливою завдяки програмі «Громадський бюджет» та Комунальному комерційному підприємству «m.EHUB».

Так, перша онлайн-екскурсія розповість про камерну філармонію та історію будівлі з унікальними вітражами. На площі перед нею стоїть пам'ятник Олександру Пушкіну. Наше місто - єдине в Донецькій області, в якому побував великий поет.

Друга історія про старовинний будинок ХІХ століття по вулиці Земська, 45. Кажуть тут жив і лікував людей маріупольський лікар Сергій Федорович Ґампер. Раніше до «готичної» будівлі примикав великий двір з садом, обгороджений високим парканом. До середини двору можна було проникнути тільки через ворота повз двірницької, в якій денно і нощно чергував сторож. Перше, що впадало в очі відвідувачам, був басейн, в якому плавали лебеді.

  • Пройтись онлайн старовинною бруківкою та побачити будинок з висоти можна за посиланням - https://goo.gl/maps/tfpyicUdPMq7RhCJ8