Новини

Назад

Міжнародні архітектурні бюро змагаються за реалізацію проєкту в Маріуполі

23 липня 2020, 14:00
740
Культура, Туризм

У Маріуполі продовжується прийом проєктів на участь в міжнародному архітектурному конкурсі. Архітектори з усього світу мають змогу запропонувати свої ідеї благоустрою площі Визволення з Козацьким сквером та ревіталізації будівлі ТСОУ (ДОСААФ) з прилеглою територією.

Основна мета - вибрати краще рішення з облаштування пішохідної зони і організації руху транспорту по проспекту Миру, між перехрестями з вулицями Торгова та Земська. Особливість ділянки полягає в її історичному значенні. Це місце завершує собою центральний проспект Маріуполя — проспект Миру, який раніше був вулицею Катерининською.

«Цей конкурс важливий для Маріуполя, тому що історія сучасних міст по всьому світу доводить - найкращий спосіб отримати якісний результат – це конкурс. Заявлена локація - найважливіша ділянка історичного міста, що замикає головний міський проспект. Саме тут є потенціал створити сучасний центр культури, як один з епіцентрів міських перетворень, - розповів український архітектор Віктор Зотов.

Захід проводиться як відкритий міжнародний архітектурний конкурс ідей в один тур та є анонімним. Учасниками можуть стати архітектори та проектанти з усього світу, з підтвердженим професійним рівнем і відповідною спеціалізацією.

На сьогодні кількість завантажень конкурсного завдання перевищує 400 раз. Географія конкурсантів глобальна, це учасники з таких країн як: Австралія, Алжир, Аргентина, Арменія, Бразилія, Бангладеш, Болівія, Боснія та Герцеговина, Великобританія, Грузія, Данія, Канада, Китай, Кенія, Колумбія, Іспанія, Італія, Ірак, Іран, Ірландія, Індія, Литва, Ліван, Мехіко, Німеччина, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, США, Саудівська Аравія, Сінгапур, Сирія, Україна, Швейцарія, Туреччина, Чилі, Чехія, Франція, Японія.

Дізнатись усі умови та деталі щорічного міжнародного архітектурного конкурсу можна на сайті canactions.com/nilsen-competition. 7 серпня 2020 — останній термін подачі конкурсних матеріалів.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.