Новини

Назад

Маріупольській «Вежі» 110 років: знайди фото в ретро-архіві і стань учасником флешмобу

01 липня 2020, 14:23
1000
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів, Туризм

3 липня одному з найзнаменитіших історичних будівель міста виповнюється 110 років. За цей час маріупольська «Вежа» кардинально змінювалася, переживаючи десятиліття за десятиліттям. Восени 2019 року вона повністю змінила свій концепт і стала міським культурно-туристичним центром. Тепер у творенні відомого архітектора Віктора Нільсена проводять екскурсії для жителів міста та іноземних туристів.

На честь ювілею культурно-туристичний центр запускає флешмоб. Для участі в ньому маріупольцям необхідно знайти в своєму ретро-архіві фото з вежею і розмістити його в соціальній мережі. Також потрібно вказати ряд хештегів - # Вежа110 # Башня110 # Vezha110.

«Так соціальні мережі заповнять ретро-кадри старого Маріуполя,«Вежі»та цілої епохи. Також ми активно співпрацюємо і з іншими містами. Культурні центри України, розташовані на базі водонапірних веж, запишуть нам вітальні відео-листівки. До даного флешмобу можуть приєднатися і маріупольці», - зазначила начальник відділу розвитку туризму ККП «m.EHUB» Вікторія Давва.

Сьогодні «Вежа» - платформа для проведення відкритих обговорень, дискусій, переглядів кіно та інтелектуальних зустрічей. А перша бібліотека під відкритим небом і палкі обговорення про роль літератури в сучасності, також зародилися в стінах нового епіцентру культурного життя Маріуполя.

Читайте також наші новини у Facebook таTelegram.