Новини

Назад

Маріупольські школярі та студенти отримають нові можливості для користування велосипедами

29 березня 2021, 08:51
775
Суспільство, Освіта

Біля шкіл та університетів міста цього року встановлять понад 50 паркувальних велосипедних стійок. Це дозволить молоді комфортно пересуватися до навчального закладу та підтримувати здоровий образ життя. Задум реалізується за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у східній Україні».

Завдяки впровадженню проєкту велосипедна інфраструктура міста отримає новий імпульс до розвитку. Встановлення велопарковок буде сприяти поширенню альтернативного способу пересування, який є екологічно чистим. Послугою потенційно зможуть користуватися близько 2-3 тис людей на добу.

Учениця 11-го класу Юлія розповідає, що ініціатива дуже актуальна та важлива. Дівчина їздить до школи на автобусі чи маршрутці, проте із задоволенням скористалася б велосипедом: «У мене є свій велосипед. Іноді на вихідних я катаюся на ньому містом. Це було б чудово, якщо була б можливість їздити на ньому й до школи. Це швидко, зручно, а головне – корисно».

За словами головного спеціалісту відділу інвестицій та управління проєктами Сергія Зубенка, переважна більшість учнів і студентів не пересуваються на велосипедах тільки тому, що їх ніде безпечно і зручно залишити. Тому вони або взагалі відмовляються від можливості їх використовувати, або змушені паркуватися в непристосованих для цього місцях.

«Впевнений, завдяки велопарковкам учні почнуть більше приділяти уваги своєму здоров'ю, зменшиться навантаження на комунальний транспорт у години пік. Жителі Маріуполя мають обирати своє майбутнє», - розповідає Сергій Зубенко.

Реалізація цієї ідеї стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). «Демократичне врядування в Східній Україні» - п'ятирічний проєкт, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на зростання суспільної впевненості і довіри між громадянами і органами влади на сході країни, краще розуміння ключових реформ, нових можливостей і суспільних змін. Проєкт працює в Донецькій та Луганській областях і спрямований на розширення участі громадян в процесах управління на основі інклюзивних і демократичних громадянських цінностей, підвищення ефективності надання державних послуг, інтеграції відособлених, вразливих та ізольованих співтовариств, зміцненню суспільної ідентичності, і створення можливостей для регіону очолити демократичні перетворення в Україні.