Новини

Назад

Маріупольські рятувальники очищають від сміття річку Кальчик та акваторію моря

10 квітня 2020, 16:22
744
Суспільство, Екологія

Мобільна група співробітників рятувальної аварійно-водолазної служби міськради продовжує очищувати річку Кальчик від сміття. Рятувальники витягли близько 1,6 кубів сміття з поверхні. Також проводиться очищення морської акваторії.

«Наше море і річка також потребують сезонної чищенні, як парки і дороги. У річці утворюється велике скупчення пластикового сміття. В день ми вибираємо близько п'яти-шести мішків сміття. Вже приступили до очищення морського дна», - розповів начальник рятувальної аварійно-водолазної служби Олександр Татай.

У роботах з очищення річки задіяні три водолаза і близько п'яти співробітників рятувальної служби. У планах до 1 травня очистити поверхню і дно річки до вулиці Макара Мазая. Перш за все з поверхні прибирають пластикові відходи, а ось з дна витягають скляні пляшки, шини і навіть телефони.

Рятувальники виконують тралення і очищення морської акваторії, прилеглої до Центрального пляжу. Вже оброблено близько 6 тисяч квадратних метрів. В процесі роботи складаються карти - схеми прикладу глибин і акти водолазного обстеження підводної частини акваторії міських пляжів.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.