Новини

Назад

Маріуполь вшановує пам'ять жертв Другої світової війни

08 травня 2021, 18:40
1391
Суспільство

8 травня - День пам'яті та примирення. Сьогодні разом з усім світом Маріуполь шанує тих, хто героїчно відстояв наше мирне життя. Міський голова Вадим Бойченко, його заступники, депутати, військовослужбовці та представники поліції поклали символічні маки до пам'ятника «Жертвам фашизму».

Минуло 76 років, але пам'ятати про ті страшні події все так само важливо. У ті роки навіть нерівність сил не злякала наших дідів. Характер і мужність допомогли їм зробити великий подвиг. Після перемоги, вони знову прийняли виклик - відбудували міста. Зціпивши зуби, наші дідусі та бабусі йшли вперед. Вони - символ стійкості і любові до батьківщини. Ветерани - приклад для нас і наших дітей»,

- підкреслив Вадим Бойченко.

Важливо відзначити, що червоні маки - символ пам'яті про загиблих. Як відомо 8 травня 1945 року набув чинності Акт військової капітуляції Німеччини. З цієї нагоди в багатьох містах Європи та США були проведені багатолюдні святкування. 9 травня набув чинності «Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини». Генеральна Асамблея ООН пропонує відзначати один або обидва ці дні - 8 і 9 травня. В Україні День пам'яті та примирення заснований відповідно до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років».