Новини

Назад

Маріуполь - успішний приклад ефективної роботи в системі держзакупівель

03 серпня 2021, 17:00
1851
Економіка

Начальник тендерного управління Маріупольської міської ради Андрій Ігнатов взяв участь в міжнародному вебінарі від проєкту Open Contracting Partnership. На прикладі Маріуполя він розповів, як поліпшити закупівлі муніципалітету за допомогою відкритих даних. В онлайн-обговоренні взяли участь фахівці з Тбілісі, Єревана, Києва, Кишинева, Бішкека, Ташкента і Нур-Султана.

Завдяки ефективній роботі, місту вдалося зекономити 50 млн доларів, підвищити конкуренцію та якість виконання контрактів. Уже більше п'яти років муніципалітет проводить всі закупівлі через систему Prozorro. Завдяки своїй відкритості Маріуполь утримує лідерство в рейтингу прозорості міст України.

«Прозорість закупівель - шлях до сталого розвитку суспільства. Маріуполь - одне з найуспішніших міст України в сфері організації процесу держзакупівель. Ми переосмислили всі етапи процедури. За п'ять років повністю змінили процеси і з чистого аркуша побудували ефективну систему їх проведення. Починаючи від планування і пріоритизации витрат, до контролю виконання контрактів», - зазначив Андрій Ігнатов.

Open Contracting Partnership - міжнародний проєкт з розширення публічності інформації при складанні державних контрактів, а також їх моніторингу.