Новини

Назад

ГІС Маріуполь: вся інформація про оренду землі та комунальної власності всього в два кліка

15 липня 2020, 10:52
969
Суспільство, Проект Технічної допомоги ЄС, Економіка, Співпраця з міжнародними організаціями

До повноцінного запуску геопорталу в Маріуполі залишилося зовсім небагато. Уже зараз сайт доступний маріупольцям в тестовому режимі, а координатори проєкту приступили до комплексної верифікації даних. Це дозволить привести систему в єдиний вид, зробити її використання максимально зручним для маріупольців і відомчих структур муніципалітету.

Міський голова Вадим Бойченко зазначив, що геоінформаційна система - це ключовий маркер для підвищення інвестиційної привабливості міста та регіону.

Це ще один впевнений крок Маріуполя до відкритості та прозорості. Він відкриє доступ до масштабної бази даних. Всього в два кліка можна буде дізнатися про важливі для міста інвестиційні проєкти, доступні до оренди комунальні площі і землю,
зазначив Вадим Бойченко.

На порталі розміщена інформація про земельні ділянки, комунальне майно, рекламні об'єкти, інвестиційні проєкти і Програми соціально-економічного розвитку. Так, всього у два кліка можна дізнатися про етапи проходження тендерних процедур, цільове призначення об'єкта і терміни реалізації ініціативи. Сайт полегшує роботу з великим об'ємом інформації, візуалізує і пов'язує необхідні дані.

«Інформація доступна всім бажаючим. Наприклад, якщо підприємець хоче орендувати якесь приміщення, то йому достатньо зайти на цю карту і подивитися доступні приміщення. При цьому можна вибрати через фільтр бажану площу. Додатково є можливість побачити термін оренди, вартість об'єкта і іншу інформацію», - розповів радник міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції Андрій Єфремов.

Нагадаємо, геоінформаційна система Маріуполя розроблена за фінансової та технічної підтримки антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI). Основна мета - зниження рівня корупції в державі для сприяння демократичному та економічному розвитку України. Одне з ключових напрямків - сприяння ЗМІ і громадянському суспільству в антикорупційних процесах.

Читайте також наші новини у Facebook таTelegram.