Новини

Назад

Данська рада допомогла обладнати Кальміуський інклюзивної-ресурсний центр

25 лютого 2020, 15:10
1118
Суспільство, Медицина, Освіта, Співпраця з міжнародними організаціями

Маріупольська міськрада спільно з Данською радою створює комфортні умови для розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Одна з них - відкриття та ремонт приміщень Кальміуського інклюзивно-ресурсного центру.

Центр працює менш ніж два роки. За цей час він значно змінився на краще. Так, у 2018 році міськрада виділила 190 тисяч гривень на ремонт перших двох приміщень. Для того, щоб створити максимально комфортні умови для всіх його вихованців, було прийнято рішення перенести частину спеціалізованих зон на другий поверх будівлі. З цією метою в минулому році з місцевого бюджету направили додатково 190 тисяч гривень.

Цього року проєкт Кальміуського інклюзивно-ресурсного центру «Доступність» виграв грант на переобладнання ще двох кімнат для роботи з логопедичною групою дітей. Данська рада виділила на облаштування центру 70% від загальної суми проєкту - 260 тисяч гривень. На них придбали необхідне обладнання, сучасні меблі та елементи декору.

«Понад п'ять років ми працюємо в Маріуполі. У нашої спільної роботи з містом є великий потенціал. Я вдячна Маріупольській міській раді за всебічну підтримку ініціатив жителів», - зазначила глава представництва Данської ради в Україні Кріста Зонголовіч.

Мета інклюзивного-ресурсного центру - забезпечити права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. У ньому працюють психологи, дефектологи і вчителі логопеди. За рік цей центр провів понад 300 комплексних оцінок і близько чотирьох тисяч корекційно-розвиваючих занять.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.