Новини

Назад

«Порт Культур»: у Маріуполі стартує міжнародний архітектурний фестиваль

02 січня 2020, 11:01
936
Суспільство, Культура

У Маріуполі дан старт міжнародному архітектурному фестивалю. Учасникам пропонують розробити концептуальний проєкт багатофункціонального культурного центру «Порт Культур». Він розташується на базі пошкодженої будівлі Головного управління внутрішніх справ за адресою вулиця Георгіївська, 63.

Ініціатором проведення фестивалю виступає ККП «м.ЕХАБ» Маріупольської міської ради. Переможця визначить міжнародне журі, а свій голос за один з проєктів зможуть віддати і маріупольці, проголосувавши онлайн.

Нагадаємо, в 2019 році було прийнято рішення про створення в Маріуполі принципово нового культурно-освітнього центру «Порт Культур». Основна мета - актуалізація історичної та культурної спадщини міста і регіону. Діяльність присвятять темі міграції, яка протягом століть формувала місто і стала невід'ємною частиною його самобутності та ідентичності.

За словами організаторів архітектурного суперництва, будівлю для реалізації проєкту обрали не випадково. Так, в ході опитування на початку 2019 року, 26% городян підтримали проєкт реконструкції будівлі та створення центру сучасного мистецтва або музею. «Порт Культур» стане символом відродження міста і новою архітектурною пам'яткою Маріуполя.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.