Новини

Назад

«Майбутнє у моря»: Маріуполь підписав меморандум з Всесвітньою мережею портових міст

17 липня 2019, 17:18
2209
Суспільство

Сьогодні, 17 липня, у Маріуполі пройшов форум «Майбутнє у моря». У панельних дискусіях взяли участь понад 200 провідних фахівців. Серед них – керівники та депутати міст, французькі партнери, представники бізнесу та банків. Під час заходу міський голова Вадим Бойченко підписав меморандум про співпрацю з Всесвітньою мережею портових міст (AIVP). Маріуполь став першим містом України, який уклав документ з французькими партнерами.

Перевага портових міст - море. Саме воно є точкою економічного зростання України. За ним – міжнародні інвестицій та ресурс поповнення бюджетів. Я вірю, що сильне майбутнє стоїть за розвитком морської інфраструктури України. Сьогодні портові міста мають стати центром торгівлі та економічного відродження. Вони покликані не тільки бути морськими воротами, а й відкривати нові можливості,
зазначив мер Маріуполя.

Мер зазначив, що велику роль у розвитку міст України відіграють міжнародні відносини. Залучені інвестиції допомагають реалізовувати амбіціозні проекти. Зокрема, Маріуполь активно співпрацює з французькою стороною. Як результат - Уряд Франції допомагає  півмільйонному місту вирішувати питання якісного водозабезпечення. 

Вадим Бойченко також наголосив, що економіка України залежить від розвитку портових міст. Посилить ці позиції підписаний на форумі Вадимом Бойченком меморандум про співпрацю з Всесвітньою мережею портових міст.  Документ є основою для взаєморозуміння та подальшої співпраці.

Менеджер з комунікацій і маркетингу Всесвітньої мережі портових міст Ермелін Делепув розповіла, що Міжнародна асоціація портових міст охоплює 49 країн світу.

«Міжнародна асоціація портових міст - це неурядова некомерційна організація, яка дає широкі можливості для реалізації стратегій. На нашу думку, портові міста по всьому світу мають ідентичні проблеми і виклики, з якими вони змушені стикатися», - зазначила вона.

На заході говорили про необхідність консолідуватися містам, державі, міжнародним партнерам та бізнесу навколо розвитку морської інфраструктури країни. Обговорили розробку національних ініціатив. Також на форумі Вадим Бойченко презентував книгу «Майбутнє у моря». У ній зазначені вектори розвитку Маріуполя та курс на створення нових можливостей міста у моря.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.