Новини

Назад

«Громадський бюджет»-2020: на Маріуполь чекають 3D екскурсії, гастрофестивалі та «Кімната відчуттів»

19 листопада 2019, 17:16
1030
Громадський бюджет, Туризм

Комісія з відбору проектів міні-грантів сприяння розвитку туризму, культури та спорту програми «Громадський бюджет» обрала переможців конкурсу. Їх ініціативи будуть реалізовані у 2020 році. Так, за напрямком «Туризм» перемогли шість проектів. Їх фінансування - понад 490 тисяч гривень.

Планується, що першими будуть реалізовані проєкти «3D туристичні маршрути» та «Таємничі історії Маріуполя». З них розпочнеться весняний сезон історичних прогулянок містом. Окрім розповідей про події минулих часів, відвідувачі за допомогою світлових проекцій, зможуть побачити як виглядали будівлі століттями тому. Цікавою стане новітня екскурсія на сігвеях, подібна вже проходила цього року  під час святкування Дня міста.

Влітку розпочнуться історичний мікро-фестиваль «Перехрестя епох Приазов’я», а також фестиваль вина та сиру. Найбільш незвичним проєктом є мобільна експозиція «Кімната відчуттів». Ідея полягає в тому, що відвідувачам запропонують на деякий час обмежити свої відчуття, наприклад, зав’язати очі та вгадати аромат.

«Авторами проєктів є молодь. Тож всі вони яскраві, різноманітні та націлені на розвиток Маріуполя як туристичного міста. Нові проекти стануть однаково цікавими для містян та гостей, бо з їх допомогою можна буде поглянути на Маріуполь з нового боку», - розповіла начальниця відділу розвитку туризму КП «m.EHAB» Вікторія Давва.​

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.