Новини

Назад

Заняття на вулиці і принцип «перевернутого трикутника»: 40 тисяч дітей в Маріуполі почали навчальний рік

01 вересня 2020, 16:05
1350
Суспільство, Медицина, Освіта

Маріуполь продовжує перебувати в «зеленій зоні». Завдяки цьому 40 тисяч школярів сьогодні змогли приступити до навчання в школах. Міський голова Вадим Бойченко особисто проінспектував дотримання карантинних заходів в установах №36, 66 і Технічному ліцеї.

Розробили чіткі алгоритми лікування. Обладнали лікарні, забезпечили медиків засобами індивідуального захисту і всім необхідним. Спасибі і нашим жителям, які відповідально підійшли до дотримання обмежень. Сьогодні можемо пишатися тим, що наші діти пішли до школи,
зазначив Вадим Бойченко.

У Маріуполі розроблено чіткі інструкції щодо організації навчального процесу. Всі заклади забезпечені в необхідній кількості дезінфекторами, милом, приладами для проведення температурного скринінгу і інформаційними матеріалами. Також на підлозі, клейкою стрічкою, вказані обмеження для дотримання дистанції і напрямок руху. Закуплені і автоматичні термосканери, вони вимірюють температури по скану особи і передають інформацію на черговий пункт. Створення умов для роботи установ в умовах карантину вимагає від міста близько 5 млн гривень в місяць.

Деякі установи ввели навіть власні методики з організації навчання. Так, щоб уникнути скупчення дітей вранці, класи починають заняття в різний час. Молодші - з 8 ранку, а старші - з 9.00 або 10.30. Новинки чекають учнів і в методиках знайомства з новою темою. Наприклад, в школі №66 заняття будуть проходити за принципом «перевернутого трикутника».

«Перший урок дається дитині на самонавчання. Вона розбирає матеріал, аналізує і запам'ятовує тему. Наступні чотири уроки проходять в класі і спрямовані вже на роботу над помилками і закріпленням матеріалу. Так, процес інтегрує віддалене навчання та роботу в класі. А наші учні можуть привчати себе до самостійної роботи і освоєння нових навичок», - зазначила директор школи №66 Наталя Ровіцкая.

У школі №36 уроки для дітей проходять не тільки в школі, а й на вулиці. Тут навчаються діти тільки молодшої школи. Установа перше в Маріуполі перейшла на режим роботи в форматі пансіону. Тут малюки не тільки вчаться, а й гуляють, відвідують творчі гуртки. Їх в школі близько восьми. Забирають батьки дітей тільки до 18.00.

Школярі Технічного ліцею зустріли міського голову інтелектуальним і динамічним квестом. Діти ділилися власними ідеями щодо розвитку Маріуполя. За їх задумом, в «європейському» місті біля моря ходять швидкісні потяги, встановлені заводи з переробки твердих побутових відходів, парковки для велосипедів і сучасні зони відпочинку і розваг.

Вадим Бойченко закликав дітей мріяти і вчитися: «Розширюючи кордони своєї свідомості, - мрійте. Втілюйте в життя самі неординарні ідеї. І вчіться, щоб ваші мрії стали реальними поліпшеннями для Маріуполя, України та світу».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.