Новини

Назад

Вадим Черниш завітав до Маріуполя з робочим візитом

11 березня 2019, 18:04
1574
Суспільство

До Маріуполя завітав Міністр з питань тимчасово окупованих території та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш. У ході поїздки він відвідав ЛОР-відділення міської лікарні № 1, Кальміуський водозабір і фільтрувальну станцію Старокримського водосховища.

«У Маріуполі дуже здібна місцева влада, яка скористалася децентралізацією. Якщо  використовувати її механізми та доходи правильно, то люди будуть це відчувати через покращення послуг,  зменшення витрат та збільшення доходів у місцевий бюджет», - зазначив Вадим Черниш.

Він підкреслив, що Маріуполь приділяє велику увагу проектам з водозабезпечення та підходить до вирішення проблеми комплексно. Так, цього року Уряд України та Франції підписали Рамковий договір щодо офіційної підтримки проекту з постачання питної води у Маріуполі. Він вирішить питання безпечного та якісного забезпечення водою півмільйонного міста. Угода передбачає виділення Урядом Франції 64 млн євро.  

Наразі міністру показали два майданчика ймовірного водозабору. Остаточне слово та експертизу надасть французька сторона.