Новини

Назад

Вадим Бойченко розповів про протистояння Маріуполя COVID-19 та створення медичного хаба

01 квітня 2021, 17:30
1637
Суспільство, Медицина

Міський голова Вадим Бойченко в ефірі одного з національних телеканалів розповів про розвиток медицини у Маріуполі, успішне протистояння пандемії COVID-19 і про плани щодо створення в місті сучасного медичного кампусу європейського рівня. Головне завдання Маріуполя - створити умови для лікування жителів і збереження їх здоров'я.

«Рік Маріуполь, як і вся Україна, бореться з COVID-19. Наше місто сформувало чіткий план протистояння пандемії, взявши за основу досвід, як України, так і європейських країн. Маріуполь організував роботу амбулаторних бригад, які виїжджають до пацієнтів і роблять тести. Для цього працює ПЛР лабораторія. Відкрили провізорне відділення, де вирішується, куди направити пацієнта - в ковідне або звичайне відділення. Успіх Маріуполя сьогодні також залежить від відповідальної позиції жителів. Як результат - близько 90% пацієнтів вже одужали від ковід», - підкреслив Вадим Бойченко.

Крім того,  Маріуполь має намір побудувати сучасний регіональний медичний центр. Відповідний меморандум був підписаний з Міністерством охорони здоров'я України. Планується, що в нього увійдуть: сучасна клініка, створена за найкращими європейськими стандартами, кілька медичних корпусів, лабораторія, університет, медичний коледж, гуртожиток.

«Третій рівень медицини залишився на непідконтрольній території. І сьогодні жителі Донецького регіону та Маріуполя були ізольовані від якісної медицини третього рівня. Прийнято рішення створити два освітніх хаба, які стануть опорою для регіону. Один з них - у Маріуполі. На базі інноваційної клініки базуватиметься медичний університет», - підкреслив Вадим Бойченко.

За його словами, створення медичного центру вирішить кадровий дефіцит не тільки для Маріуполя, а й для всієї України. Вадим Бойченко зазначив, при створенні медичного хаба будуть враховувати міжнародний досвід.