Новини

Назад

Вадим Бойченко обговорив соціальну політику регіону з профільним Міністром Оксаною Колядою

31 жовтня 2019, 14:28
1918
Суспільство, Соціальне забезпечення

Міський голова Вадим Бойченко провів зустріч з Міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксаною Колядою. На ній сторони обговорили актуальні питання щодо муніципальних програм з підтримки переселенців і учасників бойових дій, реалізованих в Маріуполі.

В ході бесіди обговорили кількість вимушених переселенців в Маріуполі, ветеранів АТО і сімей, які втратили рідних під час бойових дій. Оксана Коляда поцікавилася центрами реабілітації військовослужбовців і роботою, яка ведеться в цьому напрямку. Міський голова розповів, що Маріуполь став першим містом, де з'явився соціальний гуртожиток для переселенців.

При реалізації проекту був узятий до уваги досвід Грузії. Ми відповідально підійшли до програми заселення, щоб створити сприятливе середовище для соціальної адаптації переселенців. Також в минулому році було виділено 100 квартир,
розповів він.

Заступник міського голови Ксенія Сухова зазначила, що для учасників військових дій всі медичні послуги в місті надаються абсолютно безкоштовно. «Створена окрема лікарня. Функціонує центр соціальної підтримки та адаптації військовослужбовців», - зазначила вона.

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розповіла про державні програми, спрямовані на підтримку переселенців і ветеранів АТО.

«Допомогти людям, які постраждали від військових дій - це, в першу чергу, соціальна відповідальність держави. Ми розробляємо ряд ініціатив, які будуть спрямовані на матеріальну компенсацію. Також будуть працювати програми з надання житла переселенцям на пільгових умовах», - зазначила Оксана Коляда.

В кінці зустрічі міський голова вручив гостям пам'ятні подарунки з символікою Маріуполя.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.