Новини

Назад

Вадим Бойченко: «Соціологічне дослідження для нас – зворотній зв’язок з жителями»

01 вересня 2017, 13:27
1732
Суспільство

Більша частина маріупольців пишаються своїм містом. Про це стало відомо завдяки соціологічному дослідженню, яке проводилося компанією GfK Ukraine на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Дослідження проводилося по всій території України. Як повідомляється на офіційному сайті IRI, для побудови вибірки використовувався багатоступінчастий імовірнісний вибірковий метод, а для відбору респондента - випадковий маршрут і правило останнього дня народження. В опитуванні брали участь українці, які досягли повноліття.

Окрему увагу Міжнародний республіканський інститут приділив Маріуполю, Дніпру, Миколаєву та Хмельницькому. 

Згідно опублікованих даних, жителі нашого міста в цілому задоволені напрямом руху Маріуполя. Таку думку виразили 55%. З гордістю про Маріуполь говорять понад 63% опитуваних, у порівнянні з минулим дослідженням показник був 26%. Відзначили, як позитивну діяльність міського голови 70% жителів Маріуполя.

Також, відзначається, що побоювання маріупольців за безпеку знизилися на 10 позицій у порівнянні з минулим дослідженням.

Найкраще серед рівня послуг, що надаються у Маріуполі, містяни оцінили збір сміття, торгівлю, вуличне освітлення та освіту. Пріоритетними для роботи влади вважають – медицину та житлово-комунальне господарство.  

«Кожне незалежне соціологічне дослідження для нас – зворотній зв’язок з жителями. Через такі зрізи ми бачимо, що робимо правильно і де помиляємося. Під час опитування люди завжди чесно кажуть, що їм подобається у місті, а що ні»
прокоментував опитування Вадим Бойченко

Мер підкреслив, що за рік значно збільшилася кількість людей, які пишаються своїм містом.

«Ми багато працюємо над тим, щоб маріупольці щиро полюбили рідне місто. Це дуже важливий показник, адже це шанс на те, що люди будуть обирати Маріуполь для життя, а це і є – одне з ключових завдань»
додав міський голова.