Новини

Назад

У столиці пройшло Засідання регіонального розвитку

12 листопада 2018, 16:51
1660
Суспільство

У Києві відбулася Рада регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка. Основною темою засідання стала реформа децентралізації. У заході взяв участь міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

У числі учасників засідання перші керівники держави, голови обласних адміністрацій та мери більшості великих міст України.

У своєму вступному слові, Петро Порошенко зазначив, що Україна обрала шлях євроінтеграції та чітко йому слідує. За його словами, всі реформи, які реалізуються в країні спрямовані на підвищення якості життя громадян. Глава держави підкреслив, що головне завдання, яке стоїть перед органами місцевої та центральної влади – детально роз'яснити населенню причини та результати тих чи інших змін, які відбуваються у країні.

Говорячи про переваги децентралізації Вадим Бойченко зазначив, що ця реформа дала можливість ефективно розвиватися українським містам і Маріуполь в цьому плані яскравий приклад.

Ми успішно розвиваємо два ключових напрямки - муніципальні послуги та комунальні служби. Але це було б неможливо без децентралізації. Бюджет розвитку міста виріс у шість разів і становить рекордні 1 млрд 200 млн грн. Це конкретний результат реформи, яка відкриває нові можливості для розвитку. Але не менш важливо правильно скористатися цими можливостями. Для цього потрібна Стратегія. Тому ще у 2016 році Маріуполь розробив і прийняв цей важливий документ. Сьогодні ми знаходимося на наступному етапі – починаємо розробку нової довгострокової стратегії, яку буде писати молодь
сказав міський голова.