Новини

Назад

У маріупольському кардіоцентрі відкриють сучасне відділення функціональної діагностики

21 травня 2020, 17:01
2795
Суспільство, Медицина

Уже майже два роки в Маріуполі працює кардіосудинний центр. За цей час на його ремонт і функціонування було направлено майже 90 млн грн. Це одна з кращих медустанов у всій Україні. Завдяки його роботі в Маріуполі у два рази зменшилася смертність від серцево-судинних захворювань.

Ще кілька років тому не було можливості врятувати багатьох маріупольців, яким необхідна була екстрена допомога при хворобах серця. Ми створили цей центр, де є всі умови для роботи наших чудових лікарів. І вже сьогодні є результат - у два рази скоротилася смертність від серцево-судинних захворювань,
зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Сучасне обладнання, капітальний ремонт, палати європейського рівня - тут зроблено все для порятунку життів маріупольців і жителів довколишніх населених пунктів. Діють кардіологічне відділення, відділення судинної хірургії та реанімація. Скрізь встановлено сучасне обладнання. Особливою гордістю є відділення функціональної діагностики, яке незабаром почне приймати пацієнтів. Зараз в будівлі проводять ремонт внутрішніх приміщень лівого крила третього поверху.

«Тут можна буде зробити комплексну діагностику серця. Провести електрокардіограму, УЗД і навантажувальні проби для серця. Цього ніколи не було в нашому місті», - розповів директор Лікарні швидкої медичної допомоги Сергій Орлеанський.

Міському голові показали палати, обладнані ортопедичними ліжками, кондиціонерами та вентиляцією. Ознайомили з ангіографічним обладнанням, що дозволяє зробити операцію на будь-якому судинному каналі. Продемонстрували нові апарати штучної вентиляції легенів і програматор, за допомогою якого можна встановити пацієнту кардіостимулятор.

Головна медсестра ЛШМД Олена Тіванчук подякувала Вадиму Бойченку за створення таких умов, за підтримку, допомогу і матеріальну мотивацію.

«Я хочу максимально захистити лікарів. Наше завдання, щоб маріупольські лікарні отримали максимальний фінансовий ресурс», - підкреслив Вадим Бойченко.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.