Новини

Назад

У Маріуполі відкрито перший в Україні поліцейський хаб

09 квітня 2021, 16:40
1962
Суспільство

У Маріуполі почав роботу креативний хаб «Відкрита поліція». Він буде працювати для всіх маріупольців. Громадський центр доступний для всіх бажаючих. Створено умови для людей з інвалідністю. Загальна вартість проекту - 4 мільйони гривень.

«Відкритість поліції - це запорука безпечного міста. Створення такого центру дозволить громадськості та поліції спільно приймати важливі рішення. Принципи роботи, яких дотримуються муніципалітет і поліція, роблять Маріуполь одним з найбезпечніших міст України», - зазначив заступник міського голови Аркадій Мєшков.

Мета проєкту - посилення довіри населення до поліції. Жителі міста зможуть брати безпосередню участь у створенні безпечного середовища. Це дозволить поліпшити якість сервісу поліції. Вже розроблений план заходів. Він стосується запобігання домашньому насильству, забезпечення безпеки дітей, туризму і протидії незаконній вирубці лісів.

Проект реалізований Головним управлінням Національної поліції України спільно з Донецьким юридичним інститутом МВС України в партнерстві з «Радою жінок Донеччини» та «Фондом розвитку Маріуполя» за підтримки Маріупольської міської ради, Програми ООН по відновленню і розвитку світу ПРООН в Україні, а також Консультативної місії Європейського Союзу.