Новини

Назад

У Маріуполі спостерігається стабільне зниження захворюваності Covid-19

06 лютого 2021, 12:09
1932
Суспільство, Медицина

На сьогоднішній день у Маріуполі спостерігається стабільне зниження захворюваності коронавірусною інфекцією. Згідно зі статистикою, понад 94% від загальної кількості пацієнтів з Covid-19 вже одужали. В стаціонарах зайнято 30,5% койкомісць. Крім того, у Кардіосудинному центрі завершився капітальний ремонт відділення судинної хірургії. Про це на підсумковому брифінгу з епідситуації повідомив міський голова Вадим Бойченко.

Мер зазначив, що незважаючи на позитивну статистику, місто готується до можливої третьої хвилі коронавірусної пандемії. У зв'язку з цим, муніципалітет, спільно з медичними працівниками, заздалегідь розробляє алгоритм подальшої боротьби з Covid-19.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Андрія Ремпеля, незважаючи на зниження рівня захворювань кількість тестувань не зменшується. Також завершується ремонт в двох хірургічних відділеннях МЛ №9. Облаштовуються нові койкомісця до яких підведено кисень. Уже 15 лютого буде підготовлені й оснащені киснем 1000 ліжок.

Також триває модернізація медичних установ. Зокрема, після ремонту відкрилося відділення судинної хірургії в Кардіоцентрі. Воно обладнане сучасною операційною, палатами інтенсивної терапії, розміщено 20 койкомісць. Облаштовані системи вентиляції та кондиціонування, замінені інженерні мережі.

«Кардіосудинна хірургія - унікальний напрямок, якого ще чотири роки тому не було в Маріуполі. Сьогодні ми можемо констатувати зменшення смертності від серцево-судинних захворювань практично в двічі. У судинному віддалі встановлено сучасне обладнання і працюють високопрофесійні фахівці, які рятують життя маріупольців», - підкреслив Вадим Бойченко.

Також в Кардіосудинному центрі відрита комунальна аптека. Всього їх дев'ять в різних медустановах міста. За словами міського голови, ще чотири роки тому лише 26% жителів оцінювали позитивно медичну систему міста. Сьогодні довіра зросла до 65%.

Всі аптеки мають соціальну спрямованість. Тут ліки сертифіковані та реалізуються за доступною ціною. Діють всі державні програми для пільгових категорій населення. У цьому році планується відкрити додатково ще чотири аптечних пунктів.

Також медустанови оснащуються генераторами високої потужності, що дозволяє робити їх енергонезалежними. На сьогодні таке обладнання встановлено в Кардіоцентрі. Цього року на черзі ще п'ять медзакладів.

Інформація про виконання карантинних заходів станом на 5 лютого: 

Охорона здоров'я: 

  • у місті на лікуванні знаходиться 656 пацієнтів, у яких підтверджено COVID-19;
  • всього в Маріуполі зафіксовано 16397 випадків захворювання на коронавірус, 15466 пацієнтів одужали.

Транспорт:

  • міський громадський транспорт працює в штатному режимі;
  • перевезення здійснюється тільки в засобах індивідуального захисту;
  • проводиться щоденне санітарне миття і обробка транспорту. Дезасобами забезпечені.

Комунальна сфера:

  • всі комунальні підприємства працюють в штатному режимі, надаються всі необхідні послуги жителям;
  • двічі на день проводиться аналіз питної води. Каналізаційних стоків - щогодини. Відхилень немає.

Безпека:

  • триває піше патрулювання вулиць міста;
  • у ході патрулювання проводяться профілактичні бесіди;
  • перевіряютья люди, які знаходиться на самоізоляції.

Економіка:

  • триває робота муніципалітету по контролю за роботою суб'єктів підприємницької діяльності.
  • з 25 січня в Україні діє режим адаптивного карантину.

Слідкуйте за оперативною інформацією про епідситуацію в Маріуполі на телеграм-каналі міської ради - https://t.me/COVID19Mariupol