Новини

Назад

У Маріуполі пройшло обговорення проекту реконструкції площі Свободи

15 травня 2019, 16:19
1958
Суспільство

В актовому залі Маріупольського технічного ліцею пройшло обговорення проекту реконструкції площі Свободи на пр.Миру. У ньому брали участь мешканці міста, депутати міської ради, представники громадськості та учні технічного ліцею.

Зустрічі проводяться по всім новим проектам для діалогу із громадськістю. Реалізація реконструкції розрахована на два роки. Наразі проект перебуває на стадії підписання договорів з підрядниками. Вже через тиждень планується встановлення огорожі навколо ділянки сцени для проведення робіт. Окремо планується обговорення по проекту озеленення зони навколо площі Свободи.

Реконструкція площі Свободі передбачає облаштування комплексу багатофункціональних громадських будівель, озеленення території з оформленням газонів і автоматичним поливом. Алеї та майданчики будуть вимощені ФЕМом. Будуть оновлені пішохідні тротуари, доріжки, велодоріжки й установлені велопарковки. Збільшиться кількість дитячих майданчиків на території зеленої зони. Їх поділять за віковими групами. Такі майданчики будуть доступні і для маломобільного населення. У ході реконструкції буде оновлено зовнішнє освітлення, у тому числі планується підсвічування декоративних арок. Про це розповів архітектор проекту Анатолій Бердюгін.

За проектом на площі буде розташовуватися пішохідний арочний фонтан. Він буде складатися з 102 струменів води, з висотою арки - 3,5 метри і довжиною близько 40 метрів. У ньому встановлять сучасну систему фільтрації та знезараження води, а також систему вимірювання сили вітру. Ще одне примітне місце - символічна композиція «Дзвін миру». На ньому текстом з металевих букв будуть написані вислови відомих громадських діячів. Також на площі з'явиться багатофункціональна сцена, а поруч розташується трибуна для відпочиваючих. За нею буде знаходитися льодова арена на дві тисячі глядацьких місць, яка буде являти собою цілий спортивний комплекс. Вартість реконструкції площі складе близько 43 млн грн, а фонтану - 23 млн грн.

«Площа Свободи буде цікава своєю сценою, подібної в Європі немає. Вона багатофункціональна: у ній буде розташовуватися громадська зона, книжковий магазин, кав'ярня і громадський туалет», - зазначив заступник міського голови Сергій Захаров.

Жителі запропонували облаштувати зону під скейтпарк або простір зі спеціально обладнаними трамплінами. Також надійшла пропозиція розширити зону паркування для автомобілів. Всі пропозиції були взяті на розгляду і будуть враховуватися при внесенні змін до проекту. Ви можете ознайомитися із презентацією проекту. Свої пропозиції щодо реконструкції площі Свободи ви можете надіслати на ел. адресу: [email protected]

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.