Новини

Назад

У Маріуполі планують направити на розвиток освіти, спорту та культури понад 350 мільйонів гривень

12 грудня 2018, 12:14
1339
Освіта, Культура, Спорт

 Як планують розвивати у Маріуполі освіту, культуру та спорт у наступному році розповів на презентації проекту бюджету заступник міського голови Олександр Кочурін. У планах - впровадження проекту «Нова українська школа», капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, спортивних майданчиків та закладів, об'єктів культури, проведення масштабних фестивалів та розвиток туристичного потенціалу Маріуполя.

2018 рік Маріуполь завершує з капітально відремонтованим дитячим садком №39, школою №66, технічним ліцеєм, фасадом міського Палацу естетичного виховання, а також початком ремонту дитячого садка №117. На розвиток сфери освіти наступного року пропонують направити майже 200 млн грн.

«80% установ освіти вимагають ремонту. З моменту спорудження їм не приділялася належна увага. У проекті бюджету цього року ми пропонуємо розширити список ремонтів об'єктів до десяти навчальних закладів», - розповів заступник міського голови.

 Для цього планують спрямувати кошти місцевого бюджету та залучені інвестиції.

У проекті бюджету заплановано виділити на розвиток спорту понад 121 млн грн. Ця сума стала можливою завдяки перереєстрації в Маріуполі футбольного клубу «Шахтар». «Левову частку» коштів збираються направити на розвиток спортивної інфраструктури при школах.

Більше 30 мільйонів гривень спрямують на розвиток сфери культури. У проект 2019 року пропонують відремонтувати ключові об'єкти. Серед них - завершення ремонту в школі мистецтв, капітальний ремонт бібліотеки ім. Короленка та Міського палацу культури на Лівому березі.