Новини

Назад

У Маріуполі обсудили реалізацію проекту «Історична прогулянка Маріуполем»

28 листопада 2018, 13:00
1012
Суспільство, Культура

У креативному просторі «Вежа» відбулась друга зустріч з громадськістю щодо обговорення ходу реалізації проекту «Історична прогулянка Маріуполем». Місяць тому, в кінці жовтня, проект було презентовано широкому загалу, а зараз відбувся своєрідний проміжний звіт з реалізації проекту.

Представники команди проекту розповіли про усі заходи, що вже були реалізовані за час дії проекту, а також ті, що будуть реалізовані протягом наступного місяця. «З моменту старту проекту нам вже вдалося розробити макети міні-скульптур, наземних знаків, визначитися із ключовими історичними будівлями вздовж маршруту та розробити інформаційні таблички на них. Найскладнішими завданнями для нас стали проведення робіт з розчищення будівлі Радіовузла та організація тестових екскурсій, адже в листопаді погодні умови не завжди сприятливі для подібних заходів, – відзначили організатори. – Проте до нас долучилася велика кількість людей, що стало приємною несподіванкою. До робіт з розчищення Радіовузла приєдналися учасники проекту «100 годин волонтерства», а також просто активні жителі міста. А у трьох тестових екскурсіях взяли участь вже більше 40 осіб. У рамках анкетування вони виразили свою думку стосовно проекту, яка переважно позитивна».

Нагадаємо, що проект «Історична прогулянка Маріуполем» організовано громадською організацією «Креативний простір «Вежа» в партнерстві з Маріупольською міською радою та виконується в рамках Проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Проект представляє собою пішохідний маршрут, який проходить через визначні історичні будівлі міста або місця їх історичного розміщення. Туристичний маршрут поєднує 17 міських пам’яток. Його довжина складає близько 5 км, починаючи від залізничного вокзалу і закінчуючи у Водонапірній вежі. Особливостями маршруту стане серія з шести тематичних міні-скульптур та низки наземних знаків, що вестимуть пішохода вздовж маршруту. Міні-скульптури будуть розміщені на шести ключових об’єктах маршруту та зображатимуть особистість видатного маріупольця Віктора Нільсена.

Основна мета проекту - привернення уваги до історії міста Маріуполя, архітектурної пластики його старої частини, специфічних історичних будівель та архітектурних пам’яток через створення унікального туристичного магніту, що стане загальнодоступним місцем тяжіння для населення Маріуполя та гостей міста і, як наслідок, поширення сучасної української культури та переосмислення історичної ідентифікації міста.