Новини

Назад

У Маріуполі обговорили Стратегію розвитку малого та середнього бізнесу

24 травня 2019, 17:29
1335
Суспільство, Економіка

У Мультицентрі «SPALAH» пройшло друге відкрите обговорення Стратегії розвитку мікро, малого та середнього бізнесу в Маріуполі. У заході взяли участь представники міської влади та підприємці.

Заступник міського голови Сергій Орлов зазначив, що після першої зустрічі багато представників бізнесу та громадські організації надсилали свої пропозиції та ініціативи.

«Наше завдання - на основі розробок і пропозицій, спільно розробити цільову програму. Вона повинна стати основою для розвитку підприємництва на найближчі три роки», - зазначив він.

Серед ідей: створення чотирьох кластерів (будівельного, логістичного, туристичного та сільськогосподарського), збільшення кількості малого та середнього бізнесу на 20% та офіційно працевлаштованих працівників. Крім того, запропонували популяризувати платформи, які надають формальну та неформальну освіту. Створити сприятливі умови для ведення бізнесу.

Присутні також обговорили основні ідеї програми підтримки бізнесу і особливості створення Центру малого та середнього бізнесу. Він стане платформою, яка допоможе початківцям та чинним підприємцям навчатися та створювати бізнес-плани.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.