Новини

Назад

У Маріуполі обговорили питання програм пробації та протидії домашньому насильству

12 лютого 2019, 10:47
1702
Суспільство

У Кальміуській районній адміністрації відбулась робоча зустріч з питань реалізації пробаційних програм та протидії домашньому насильству. У заході взяли участь представники відділу філії Державної установи «Центр пробації», члени державних структур, громадських організацій та департаменту соціального захисту населення Маріупольської міської ради.

Під час зустрічі обговорювали питання порядку надання правової допомоги та консультацій, складання процесуальних документів та представництва інтересів у суді. Начальник Кальміуського «Центру пробації» Юлія Кобещанова розповіла присутнім про проблему запобігання та протидії домашньому насильству. Учасники робочої групи обговорили, яким чином працювати з насильником.

Також на заході вирішували питання реалізації психо-корекційних програм, направлених на зміну осудженим своєї поведінки.

Голова Кальміуської районної адміністрації Олександр Царьок акцентував увагу на питанні погодження з органами місцевого самоврядування та власниками підприємств переліку об'єктів і видів робіт, на яких порушники відбуватимуть адміністративні стягнення у виді громадських і суспільно корисних робіт.

З метою налагодження співпраці, представниками присутніх державних та громадських організацій був обговорений механізм роботи за напрямками діяльності, який в подальшому буде позитивно впливати на вирішення обговорених питань.