Новини

Назад

У Маріуполі більше 3 тисяч людей з усієї країни взяли участь у забігу міжнародного формату

02 червня 2019, 16:48
1293
Спорт

У Маріуполі пройшов перший забіг міжнародного формату «Маріупольська десятка». У ньому взяли участь понад 3 тисяч спортсменів і любителів з різних куточків країни. Організаторами виступили - комунальне підприємство «М.Спорт - Спорт для всіх» та бігове співтовариство «Toprunners» за підтримки управління молоді та спорту Маріупольської міської ради.

У недільний день центральний проспект міста перетворився на дорогу спортивних звершень та гарного настрою. Учасники поетапно змагалися в трьох основних дистанціях - на 1, 5 і 10 км. Уздовж усього маршруту були обладнані пункти гідратації.

З восьмої ранку на Театральній площі розвернувся стартовий містечко. Тут іногородні учасники отримали додаткову можливість зареєструватися і отримати стартові пакети.

Брали участь і діти в рамках спеціально організованого маршруту 500 м. Пройшов Параолімпійський забіг. Бажаючі змогли спробувати свої сили в скандинавської ходьбі на дистанції 5 км. На фініші всі учасники, які подолали дистанцію, отримали медалі фінішера. Всі маршрути були прокладені центральними вулицями міста. Найдовший - захопив узбережжі Азовського моря.

Рух на певних відрізках дистанції було перекрито повністю, а на деяких - координувалася велопатрульнимі і поліцейськими. Забіг пройшов відповідно до вимог Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій «European Athletics».

З досвіду організатора спортивного заходу Ігоря Кретова, забіги набували такого масштабу тільки на третій рік проведення. «У забігу взяли участь понад тисячу дітей в п'яти вікових категоріях. Понад тисячу чоловік в забігах на 5 і 10 км. Відсотків 20 учасників – приїжджі», - зазначив Ігор Кретов.

Завершився захід підбиттям підсумків. Рекордсмени отримали подарункові сертифікати від спонсорів.

Нагадаємо, реєстрація на гонку стартувала ще на початку травня. Учасники могли отримати стартовий пакет бігуна протягом двох днів - 31 і 1 травня. До нього увійшли: брендована футболка, нагрудний номер, браслет і датчик.