Новини

Назад

Рани війни: у Маріуполі відкрилася фотовиставка «Цілісність»

08 жовтня 2021, 18:37
2338
Культура

«Рани на тілі України – рани кожного з нас» - такий епіграф виставки «Цілісність», яка сьогодні відкрилася у «Вежі». Її авторка – відома фотографиня з Києва Зоя Шу. На відкритті побував міський голова Вадим Бойченко.

Авторка привезла 10 робіт, деякі з яких виставляються вперше. На них зображені рани військових, які вони отримали під час бойових дій на сході країни. Кожне фото – складна історія людей, які пішли захищати кордони держави.

«Рік тому я побачила хлопця з протезом. У нього на нозі було тату гербу Чернігова. Тоді у мене промайнула думка, що війна зачепила усі регіони, але ми дуже рідко про це думаємо. Тоді я почала фотографувати хлопців з різних регіонів, щоб показати, що ранами вкрита вся Україна», - розповідає Зоя Шу.

З цим циклом вона перемогла цього року на міжнародному фотоконкурсі «The Prix de la Photographie» у Парижі. Вадим Бойченко відзначив важливість таких мистецьких проєктів.

«Ми бачимо на цих фото молодих хлопців, які ціною власного здоров’я дозволили нам жити та розвиватися в українському Маріуполі. І вони продовжують захищати нас. Такі проєкти показують всю глибину та драматургію тих подій, що наразі відбуваються у нашій країни. Сьогодні це особливо важливо», - наголосив мер.

Виставка триватиме до 14 жовтня. Вхід вільний. Вона відбулася за підтримки міського голови Вадима Бойченка до Дня захисника та захисниць України.