Новини

Назад

Представники ЮНІСЕФ та Німеччини обговорили у Маріуполі питання водопостачання

11 березня 2019, 14:00
1542
Суспільство

До Маріуполя з робочим візитом завітали представники організації ЮНІСЕФ, посольства Німеччини в Україні, компаній «KFW» та «GIZ». Вони разом з першим заступником міського голови Михайлом Когутом обговорили питання водопостачання у місті та якість питної води.

Одне з актуальних питань для Маріуполя - якість питної води. На сьогодні лікарні, ліцеї та інші соціальні установи безкоштовно отримують очищену «Соціальну воду». Ємності з водою встановлено в дошкільних та навчальних закладах міста. Проект реалізовано за підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). ЮНІСЕФ тісно співпрацює з Маріуполем з 2016 року.

«Під час конфлікту у регіоні міжнародна організація одна з перших прийшла на допомогу місту. При її підтримці відремонтували водогін по проспекту Миру та придбали екскаватори. Також у Кальміуському районі провели  реконструкцію водопровідної насосної станції «Сартанська», - підкреслив Михайло Когут.

Директор «Водоканалу» Геннадій Ізюмов розповів, що з 2016 року спільно з ЮНІСЕФ реалізовано проекти на загальну суму 75 мільйонів гривень.

На завершення зустрічі представники ЮНІСЕФ зазначили, що Маріуполь помітно розвивається. Вони зацікавлені у подальшій співпраці з містом.