Новини

Назад

Народний депутат України Вадим Новинський передав маріупольським лікарням апарати ШВЛ та засоби індивідуального захисту

26 березня 2020, 17:03
1805
Суспільство

Два апарати штучної вентиляції легенів та засоби індивідуального захисту для лікарів передав сьогодні в маріупольські лікарні народний депутат України Вадим Новинський. Благодійна допомога спрямована на боротьбу з поширенням коронавірусу. Слова подяки висловив міський голова Вадим Бойченко.

Кожен апарат штучної вентиляції легенів розрахований на одночасну роботу для двох пацієнтів. Таким чином до кожного апарату можна буде підключати відразу по дві людини. Вони будуть розподілені між Лікарнею швидкої медичної допомоги та дитячим інфекційним відділенням Міськлікарні №4.

Також в комплект увійшли сучасні захисні водовідштовхувальні костюми та спеціалізовані окуляри для медичного персоналу лікарні.

«Зараз час, коли кожен повинен проявити свої найкращі душевні якості. Ми повинні допомагати один одному і підтримувати. Я сподіваюся, що апарати допоможуть надати якісну медичну допомогу маріупольцям. А засоби індивідуального захисту - убезпечити лікарів», - сказав Вадим Новинський.

Він додав, що, на жаль, в усьому світі склади для індивідуального захисту порожні. «Нашим фондом проведена величезна робота в цьому напрямку. Незабаром очікується ще поставка обладнання та засобів захисту», - сказав народний обранець.

У свою чергу, Сергій Орлеанський підкреслив, що отримана техніка - це дороге обладнання, що дозволяє надати реанімаційну допомогу за сучасними стандартами.

«Є прекрасне прислів'я: «Друг пізнається в біді». Ось прийшла біда, і ми бачимо реальну вашу допомогу. Це сучасні дихальні апарати, яких ми потребуємо. Якщо це не знадобиться для лікування пацієнтів з коронавірусом, то обладнання буде використано при плановому лікуванні», - сказав він.

Вадим Бойченко відзначив важливість спільних зусиль і необхідність допомагати медичним працівникам.

Зараз головні наші герої - лікарі. Важливо - захистити та забезпечити їх усім необхідним. У нинішній боротьбі з інфекцією необхідна консолідація зусиль державної, регіональної та місцевої влади. Ключове - спільна відповідальність муніципалітету, бізнесу, медпрацівників і кожного жителя. Кожен повинен дотримуватися заходів профілактики. Тільки спільними зусиллями ми зможемо не допустити поширення коронавируса в країні та нашому місті,
наголосив він.

За словами міського голови, в Маріуполі прийнято комплекс заходів, які дозволяють контролювати ситуацію. Вадим Бойченко нагадав, що на сьогодні в місті зафіксовано лише один підтверджений випадок захворювання на коронавірусну інфекцію.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.