Новини

Назад

На сесії Маріупольської міськради виділили гроші на лікування чотиримісячної дівчинки

21 березня 2019, 12:00
1134
Суспільство, Сесії міської ради

Сьогодні на XL сесії міської ради депутати підтримали чотиримісячну Дашу. Прийнято рішення надати матеріальну допомогу її родині. На екстрене лікування дитини з коштів міського бюджету виділяють близько 765 тисяч гривень.

«В першу чергу, покликання міської ради - допомагати людям. Людське життя - це найдорожче», - підкреслив секретар міської ради Степан Махсма.

Як розповіла директор департаменту охорони здоров'я Світлана Макарова, у дівчинки діагностовано вроджене захворювання печінки. Вона проходила лікування в Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова, де були надані рекомендації з пересадки печінки. Зараз її стан погіршується та необхідно термінове хірургічне втручання. Операцію готова провести клініка в Італії.

Всього на лікування маленької Даші необхідно близько 117 тисяч євро. Об'єднавшись, маріупольці та жителі інших міст України вже зібрали значну суму. Але цього не достатньо.

Раніше батьки малятка прийшли на прийом міського голови Маріуполя. Тоді Вадим Бойченко доручив позапланово винести питання надання матеріальної допомоги на найближчу сесію міськради. Міський голова пообіцяв звернутися за допомогою до партнерів міста.