Новини

Назад

Маріупольська міська рада – учасник професійної премії від ZAKUPKI.КРАЩІ-2019

19 червня 2019, 18:48
1186
Суспільство, Економіка

Сьогодні у Києві підбили підсумки III Всеукраїнської професійної премії ринку електронних торгів від ZAKUPKI.КРАЩІ-2019. На ній відзначили найкращих в системі. Серед номінантів конкурсу - Маріупольська міська рада, яка була представлена в номінації «Найкращі результати» у категорії «Найкомунікабельніший замовник, який активно співпрацює з ринком».

Всього у конкурсі чотири номінації: «Найкращі результати», «Громадський вибір: закупівлі», «Експертний вибір», «Громадський вибір: цифрові технології».  Серед суперників Маріуполя були Харківська міська рада та ПАТ «Укрпошта».

У ході заходу учасників вітали перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, директор «ProZorro» Василь Задворнов і керівник програми інноваційних проектів Transparency International Ukraine Іван Лахтіонов.

Слід зазначити, Маріуполь активно працює над підвищенням прозорості, відкритості та доступності муніципалітету. Про це свідчить рейтинг Самих прозорих міст України Transparency International. За короткий проміжок часу місто з 57-ої сходинки піднялося на лідируючі позиції. Минулого року  Маріуполь першим потрапив до клубу «Прозорих міст України». Його відзначили пам'ятною табличкою від міжнародної організації Transparency International. Таку нагороду вручають лише тим містам, які подолали позначку в 80 балів зі 100 можливих.

Високий результат Маріуполя став можливий завдяки постійній роботі з впровадженню інструментів електронної демократії. Серед них - система «ProZorro», Соціальний інспектор, Відкритий бюджет, «Dozorro». Цей показних допоміг місту зарекомендувати себе перед іноземними партнерами. Маріупольська міська рада вивела на новий рівень міжнародні відносини та залучає багатомільйонні інвестиції на реалізацію масштабних інфраструктурних проектів.