Новини

Назад

Маріуполю 240 років: святкування Дня міста пройде з історичними нотками

20 вересня 2018, 08:57
3046
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів

Святкування 240-річчя Маріуполя пройде 29 і 30 вересня. Жителів і гостей міста чекають традиційні спортивні та розважальні локації, вечірній концерт з зірками. А родзинкою свята стане театралізована історична хода по проспекту Миру та 3Д шоу, під час яких будуть показані етапи становлення Маріуполя.

 За словами заступника міського голови Олександра Кочуріна, 29 вересня проведуть концерти у районах за участю місцевих колективів. Основна урочиста частина пройде в неділю.

30 числа з 8 ранку проходитимуть спортивні заходи - забіги та змагання. Усередині театрального скверу працюватимуть локації для сімейного відпочинку. Там же пройдуть, незвичні для маріупольців, гонки на дронах. Поруч зі сквером розгорнеться зона фуд-кора. Пройде і фестиваль борщу, в якому кожен зможе взяти участь і постаратися над його приготуванням.

З 11:00 від вулиці Казанцева і до театру буде історичне хода. Це кілька пересувних платформ на яких відобразяться епохи розвитку міста.

«Буде урочисте відкриття фонтану. А сцена в цьому році розташується трохи правіше. Оскільки один будинок навпроти театру і сам театр будуть задіяні у лазерному 3Д шоу. Там ми покажемо десятихвилинну історію становлення міста. На самій сцені виступлять такі зірки як STAR-BAND, «Лепріконси», Артем Пивоваров і Джамала», - зазначив Олександр Кочурін.

Також 30 числа відкриють водонапірну вежу і кожен зможе в неї зайти, піднятися на самий верхній поверх та подивитися на місто з висоти.