Новини

Назад

Маріуполь заручився підтримкою Президента України у будівництві аеропорту

30 липня 2021, 08:56
3478
Суспільство, Розвиток інфраструктури

Під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Децентралізація» заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко зауважив, що в Україні будуть побудовані або реконструйовані аеропорти в Маріуполі, Ужгороді, Полтаві, Чернівцях, Херсоні та інших містах.

«Ми хочемо і почали вже реконструкцію багатьох регіональних аеропортів. Окрім реконструкції, ми, як і обіцяли, вже цього року запустили туди рейси в співпраці з українськими авіакомпаніями для того, аби люди могли подорожувати з туристичною метою, з бізнес-метою, для того, щоб різні регіони, на прикладі Ужгорода чи іншого міста, могли зустрічати туристів з інших країн», - зауважив Кирило Тимошенко.

Міський голова Вадим Бойченко підкреслив, що для будівництва аеропорту для Маріуполя розглядається дві локації – смт Мангуш або село Стародубівка. Тут відстань від лінії зіткнення відповідає нормам безпеки.

«Будівництво аеропорту дасть нове життя місту та регіону. Є підтримка з боку держави і особисто Президента України. Разом ми зможемо відкрити аеропорт для жителів нашого регіону, створимо робочі місця і запустимо розвиток бізнесу», - сказав Вадим Бойченко.