Новини

Назад

Маріуполь відсвяткує День Європи фестивалем вуличних театрів, танцювальними батлами та яскравими зонами

10 травня 2019, 10:08
1843
Культура, Анонси міських заходів

18 травня в Міському саду розгорнеться справжнє європейське містечко. Традиційно маріупольці у травні святкують День Європи. Цього року свято буде масштабнішим. З 15.00 до 23.00 найстаріший парк міста стане епіцентром подій.

В рамках святкування пройде фестиваль вуличних театрів. 8 театрів підготували для маріупольців насичену програму. Біля головної алеї саду працюватиме локація з інтерактивним театром: там будуть актори з ручними ляльками, міми та маріонетки. На стаціонарній сцені парку покажуть дві дитячі лялькові вистави: «Колобок» Творчого об’єднання «Арлекіно» (Маріуполь) та «Одного разу в Африці» Театру «Білий чарівник» (м. Дніпро).

На зеленій зоні глядачі зможуть відчути одеський колорит завдяки виставі Народного театру «Театроманія» «Одного разу в Одесі». Харківський театр «ANIMA» представить виставу «Хмарно» - перформанс побудований за методом контактної імпровізації з використанням анімації, театру тіней, ляльок, форми та матеріалу. А о 21.00 Львівський академічний театр «Воскресіння» при світлі свічок та лампадок покаже інтерпретацію чехівської «Чайки».

Розклад театральних вистав дивіться в афіші нижче.

Для дітей працюватиме інтерактивна зона, а також кіноклуб з мультиплекаційними фільмами.

На любителів сучасного танцю чекає батл, який стане важливою молодіжною локацією свята. Також в програмі виставка ретроавтомобілів, фотозони, шоу бульбашок, виступ фокусника, аніматори, міми, фотосушка.

В рамках Дня Європи в парку встановлять інсталяції, з якими можна фотографуватися. На глядачів старшого покоління чекає ретро дискотека, тематична фотозона та майстер-клас із танців.

Вуличні музиканти подарують цікаву джазову програму у різних куточках Міського саду. Ввечорі симфонічний оркестр виконає європейську музичну програму.

Гості свята зможуть скоштувати страви європейської кухні на фудкорті Дня Європи. Завершиться вечір музичною програмою зі світловим шоу.

Вхід на всі заходи безкоштовний.