Новини

Назад

Маріуполь приєднається до всесвітньої акції «Година Землі»

30 березня 2019, 16:00
1675
Суспільство, Екологія

Сьогодні у Маріуполі пройде природоохоронна кампанія «Година Землі». Усіх охочих закликають приєднатись до всесвітньої акції та з 20:30 на годину вимкнути світло.

На передодні «Години Землі» в навчальних закладах Маріуполя пройшли тематичні заняття. За напрямками екології, охорони навколишнього середовища та енергозаощадження.

Маріупольська міська рада підтримує проведення «Години Землі», у зв’язку з цим пропонує бюджетним закладам та підприємствам 30 березня не вмикати світло з 20:30 до 21:30.

Ця кампанія продовжує нарощувати оберти й бити власні рекорди. У 2018 році близько 18000 пам’яток та монументів у 188 країнах світу вимкнули освітлення, щоб привернути увагу людей до проблем Планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула понад 3,5 мільярди.

Варто зазначити, що Маріуполь рухається в напрямку енергетичного розвитку та збереження навколишнього середовища. Е підписантом Угоди Мерів (Covenant of Mayors), членом асоціації «Energy Cities» та партнером Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». У місті реалізуються різноманітні програми з енергоефективності та екології. Проходять всеукраїнські акції «Велодень», «Тиждень енергоефективності», «День без автомобіля».