Новини

Назад

«Велике будівництво»: Вадим Бойченко проінспектував хід капітального ремонту відділення екстреної допомоги

22 травня 2020, 11:37
1020
Суспільство, Медицина

На базі міської лікарні №4 створять відділення екстреної медичної допомоги. У його роботі буде застосовуватися світовий досвід поділу на сектори для різних категорій пацієнтів. Загальна вартість проєкту - 17,5 млн гривень. Хід ремонту проінспектував міський голова Вадим Бойченко.

Створення сучасного відділення проводиться в рамках національного проєкту «Велике будівництво». На ці цілі з місцевого бюджету виділено 10 млн гривень, з державного - 7 млн.

Наші лікарі мають «золоті руки». Щодня рятують життя маріупольців. Не завжди мають сучасні умови для роботи. Наше завдання - створити такі умови. Ремонт відділення екстреної допомоги - це комплексне рішення, яке дає відчуття безпеки. Кожен повинен бути впевнений - він завжди оперативно отримає необхідну лікарську допомогу,
підкреслив Вадим Бойченко.

Ремонтні роботи проводяться на першому поверсі хірургічного корпусу. Раніше тут розташовувалося приймальне відділення.

«У нас було кілька кабінетів приймальних лікарів. Умови не відповідали сучасним вимогам. Після ремонту з'являться кабінети практично для всіх «вузьких» спеціалістів. Відділення буде включати в себе функції, як приймального, так і екстреного», - розповів директор лікарні Володимир Жигіль.

Відділення наповнять необхідним сучасним обладнанням для якісного обстеження пацієнтів. Встановлять рентген-обладнання, УЗД-апарат, створять лабораторію. Головною особливістю стане поділ маршрутів пацієнтів.

«Ми застосуємо світовий досвід поділу відділення на сектори для різних категорій пацієнтів. У «червоний» сектор будуть доставлятися пацієнти, які потребують реанімаційних дій. «Жовтий» прийматиме пацієнтів середньої тяжкості. «Зелений» призначається для хворих, які самостійно прийшли в лікарню. Для цього передбачені окремі входи», - пояснила заступник міського голови Ксенія Сухова.

Також буде обладнано бокс для двох автомобілів швидкої допомоги. Враховуються умови для людей з інвалідністю.

На сьогодні проведено демонтажні роботи. Незабаром проведуть заміну всіх інженерних мереж, відновлять систему пожежогасіння. Повністю виконають тепломодернізацію приміщення, замінять ліфти, проведуть киснепровід.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.