Новини

Назад

«У Маріуполі позитивна динаміка одужання від коронавірусу», - Вадим Бойченко

22 січня 2021, 19:21
1594
Суспільство, Медицина

Протягом останніх двох тижнів спостерігається позитивна динаміка одужання від коронавірусу. Кількість госпіталізованих хворих зменшилась. Про це на підсумковому брифінгу з епідситуації повідомив міський голова Вадим Бойченко.

«Це говорить про правильно розроблені механізми протистояння другої хвилі пандемії. Локдаун також дав позитивну динаміку. На сьогодні рівень пацієнтів, що одужали від COVID-19 становить майже 92%», - заявив мер.

Заступник міського голови Олена Парамонова зазначила, за 10 місяців пандемії було виявлено 15844 випадків захворювання. З них 14514 пацієнтів - одужали. За минулий тиждень зафіксовано 373 нових випадків захворювання. 601 пацієнт одужав, що на 47% більше, ніж хворих. На сьогодні розгорнуто 603 ліжка. З них зайнято всього 203.

За словами директора Міськлікарні №1 Лариси Мамаєвої, на зниження зростання захворювання вплинув весь комплекс заходів, який проводиться в місті. Важливе значення має лабораторія, що дозволяє вчасно локалізувати пацієнтів і розірвати ланцюг заражень. Ключове - забезпеченість лікарень міста всім необхідним для лікування пацієнтів та захисту медперсоналу.

Зараз проводяться заходи з підготовки до можливої ​​третьої хвилі коронавірусу. Про це розповів директор департаменту охорони здоров'я Андрій Ремпель.

«Тривають ремонтні роботи хірургічного відділення МЛ №9, розгортаються додаткові ліжка. До першого березня їх кількість складе тисячу одиниць. Це означає, що їх буде в п'ять разів більше, ніж на сьогоднішній день», - підкреслив директор департаменту.

Заступник міського голови Аркадій Мєшков розповів про зміни, які чекають місто після 24 січня. Із закінченням локдауна буде дозволена діяльність торгово-розважальних центрів, магазинів, перукарень, СТО, непродовольчих ринків, фінансових установ та інших суб'єктів господарювання. Але на ряд з них будуть поширюватися обмеження. Так, буде заборонено проведення масових заходів більше 20 осіб. Заклади культури зможуть працювати з наповненістю залу не більше 50%. Музеї та галереї повинні приймати 1 відвідувача на 10 кв м. Спортзали, фітнес-центри, басейни - 1 людина на 20 кв м.

Кафе, ресторани матимуть можливість працювати з 7.00 до 23.00. У нічний час тільки на винос або доставку. Діяльність нічних клубів заборонена.

Також відновлюється робота шкіл. За словами директора департаменту освіти Тетяни Братчикової, у всіх установах будуть дотримуватися протиепідемічних заходів: скринінг дітей, використання дезінфікуючих килимків, масковий режим, провітрювання кабінетів в період перерв, дезінфекція рук. При цьому, якщо окремі батьки не хочуть, щоб дитина відвідувала навчальний заклад вони зможуть написати заяву на дистанційне навчання.

Інформація про виконання карантинних заходів станом на 22 січня: 

Охорона здоров'я: 

  • у місті на лікуванні знаходиться 1070 пацієнтів, у яких підтверджено COVID-19;
  • всього в Маріуполі зафіксовано 15844 випадки захворювання на коронавірус, 14514 пацієнтів одужали, є 260 летальних випадків.

Транспорт:

  • міський громадський транспорт працює в штатному режимі;
  • перевезення здійснюється тільки в засобах індивідуального захисту;
  • проводиться щоденне санітарне миття і обробка транспорту. Дезасобами забезпечені.

Комунальна сфера:

  • всі комунальні підприємства працюють в штатному режимі, надаються всі необхідні послуги жителям;
  • проведно обробку 4905 під'їздів;
  • двічі на день проводиться аналіз питної води. Каналізаційних стоків - щогодини. Відхилень немає;

Безпека:

  • триває піше патрулювання вулиць міста. Вийшло 48 патрулів;
  • у ході патрулювання проведено 83 профілактичні бесіди, 12 осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності;
  • перевірено 34 особи, які знаходиться на самоізоляції.

Економіка:

  • триває робота муніципалітету по контролю за роботою суб'єктів підприємницької діяльності;
  • перевірено 6410 об'єктів за два тижні.

Слідкуйте за оперативною інформацією про епідситуацію в Маріуполі на телеграм-каналі міської ради - https://t.me/COVID19Mariupol