Новини

Назад

«У Маріуполі починається нова епоха розвитку транспорту», - Вадим Бойченко на презентації проекту з реконструкції депо

23 квітня 2019, 15:44
1775
Суспільство, Транспорт

Маріуполь йде шляхом розвитку муніципального транспорту. Сьогодні міський голова Вадим Бойченко відвідав тролейбусне депо №4 та ознайомився з проектом його реконструкції.

Мер ознайомився зі станом корпусів Маріупольського трамвайно-тролейбусного управління. На території депо ремонт не здійснювався з моменту його споруди - близько 50 років. У приміщеннях відсутнє опалення і протікає крівля. Головне - відсутні сучасні системи контролю технічного стану транспортних засобів.

Варто зазначити, що до кінця року муніципальний парк очікує транспортне поповнення. На лінії міста встануть 64 нових автобусів і 72 тролейбуси. Реалізація проекту по реконструкції депо і закупівлю сучасного транспорту стали можливими за підтримки міжнародних партнерів. Міжнародна фінансова корпорація IFС спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку виділили 33 млн євро на реформацію транспортної системи Маріуполя.

За словами Вадима Бойченко, була пророблена титанічна робота, щоб можлива допомога від міжнародних фондів для Маріуполя стала реальністю.

Ми повинні були зробити три речі. Перше, показати, що в Маріуполі безпечно. І сьогодні ми входимо в п'ятірку найбезпечніших міст України. Друге - це структурувати управлінську систему. І сьогодні ми на перших місцях в рейтингах прозорості. Третє - створити Стратегію розвитку міста. Сьогодні ви бачите її в дії. І ось тепер, Маріуполь отримав фінансовий ресурс на реалізацію амбітного проекту. У Маріуполі починається нова епоха розвитку транспорту,
підкреслив Вадим Бойченко.

За словами заступника міського голови Сергія Захарова, на реконструкцію планують направити близько 180 млн грн. Дизайн-проект розроблений в скандинавському стилі і відповідає бренду Маріуполя.

На підприємстві сьогодні працюють близько 1,5 тисяч осіб. По завершенню проекту буде створено 500 додаткових робочих місць. Співробітникам забезпечать комфортні умови роботи. Також корпуси будуть оснащені найсучаснішими системами контролю на ділянці допуску транспортного засобу і водія на лінію.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.