Новини

Назад

«Перший пішов»: до Маріуполя почали прибувати нові тролейбуси

21 лютого 2020, 15:36
3041
Суспільство, Транспорт

До Маріуполядоставлено перший з 72-х тролейбусів в рамках реалізації спільного проєкту Маріупольської міської ради та Європейського банку реконструкції та розвитку. Оглянув новий транспорт міський голова Вадим Бойченко.

Перша партія, яка прибуде до нашого міста, складає 12 одиниць. Це дозволить укомплектувати існуючі маршрути і створити нові. Планується вивести тролейбуси до кінця березня. Таким чином, жителі зможуть отримати комфортний муніципальний сервіс.

Ключові фактори для сучасного транспорту – безпека та комфорт для пасажирів. Нові тролейбуси повністю їм відповідають. Важливо, що амбітний проєкт зі створення нової транспортної інфраструктури успішно реалізується,
наголосив Вадим Бойченко.

Тролейбус обладнано системою кондиціонування, встановлені датчики пасажиропотоку та камери відеоспостереження. В салоні встановлені комфортні сидіння польського виробництва.

За словами директора департаменту транспорту та зв'язку Василя Клата, перша партія тролейбусів буде розподілена на три маршрути. В першу чергу, планується створити новий маршрут №17. Інші тролейбуси розділяться між існуючими - № 2 та 12.

Згідно з графіком поставки, 72 одиниці тролейбусів прибуватимуть до Маріуполя до кінця третього кварталу 2020 року. Таким чином, парк МТТУ налічуватиме: 100 одиниць автобусів, 94 одиниці тролейбусів та 69 одиниці трамваїв.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.