Новини

Назад

«Перший дзвінок - це символ миру, безпеки, благополуччя, розвитку Маріуполя та України», - Вадим Бойченко

01 вересня 2017, 11:21
2946
Освіта

Сьогодні, 1 вересня, пролунав перший дзвінок для  більше ніж 36 тисяч маріупольських учнів. Вперше його дзвін почули та перейшли поріг школи - 3940 першокласників. За традицією початок нового навчального року відзначили урочистими лінійками з яскравими концертними номерами. З Днем знань дітей, їх батьків та педагогів привітав міський голова Вадим Бойченко.

Мер відвідав урочисту лінійку загальноосвітньої школи №52. 1 вересня діти зустріли з посмішками та квітами. Вони відпочили на літніх канікулах і тепер готові сісти за шкільну парту, з головою зануритися в захоплюючий світ знань та відкриттів.

У вітальному слові Вадим Бойченко висловив упевненість, що новий навчальний рік принесе дітям нові знання, друзів, відкриття і спогади, а деяким - відкриє нові горизонти. Так, сьогоднішній день хвилюючий не тільки для першокласників, а й для старших дітей. Адже поточний навчальний рік стане завершальним для 1850 випускників.

Міський голова наголосив на ролі першого вчителя в житті дитини та силу підтримки батьків. Вадим Бойченко подякував вчителям,  які передають дітям свої знання, досвід та мудрість, віддають їм частинку своєї душі та серця навіть ціною свого особистого життя.  Він упевнений, що спільними зусиллями можна розкрити внутрішній світ і потенціал кожної дитини, щоб вона в майбутньому вибрала професію, яка буде приносити їй щастя.

«Перший дзвінок - це символ миру, безпеки, благополуччя, розвитку Маріуполя та України. Без нього немає майбутнього в жодному місті та країні. Ми повинні пам'ятати, що майбутнє наших дітей залежить від нас, батьків і вчителів, а майбутнє Маріуполя залежить від наших дітей»,
підкреслив Вадим Бойченко.

Сьогодні учні шкіл приймали вітання від перших керівників міста та депутатів міськради. Зокрема, перший заступник міського голови Олександр Голтвенко привітав учнів та педагогів школи №66: «Бажаю тим, хто йде в школу вперше - нових друзів, знань та вражень, учителям та батькам - терпіння і наполегливості, випускникам - успішної здачі іспитів та успіхів в досягненні цілей».

Вітаючи учнів та працівників школи Олександр Голтвенко зазначив, що в місті реалізується безліч проектів спрямованих на поліпшення умов навчання у школах. Але ключовий з них - це реконструкція школи №66. За підтримки міста та області ремонт буде завершено вже цього року і скоро учні та вчителя повернуться в стіни рідної школи, яка стане кращою в місті.​

Заступник міського голови Михайло Когут вітав з 1 вересня школярів загальноосвітньої школи № 39 та школи-інтернату № 2. Він побажав першокласникам наснаги та терпіння, а випускникам успішно закінчити учбовий рік.

«Гарне навчання – запорука успішності. Треба отримати гідну освіту, з відповідальністю та завзятістю відноситися до навчального процесу, щоб у майбутньому отримати гарну роботу та стати кваліфікованими спеціалістами», - зауважив Михайло Когут.

Заступник міського голови - керуючий справами виконкому Ярослав Хотнянський привітав учнів школи №5. Він побажав підростаючому поколінню маріупольців старанно вчитися. Знання - це міцний фундамент для успішного майбутнього.

Сьогодні перший дзвінок в Маріуполі став новим стартом на шляху дітей у світ захоплюючих знань.