Новини

Назад

«Я хочу, щоб ми разом пишалися як звучить місто Марії та наша камерна філармонія», - Вадим Бойченко

03 вересня 2018, 21:00
2166
Культура

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Маріупольської камерної філармонії. Такий заклад не має аналогів в Україні. Насолодився звуками елітарної музики разом з жителями та гостями міста міський голова Вадим Бойченко.

Маріупольська камерна філармонія об'єднала під одним дахом три місцевих колективи: камерний оркестр «Ренесанс», муніципальний духовий оркестр та оркестр народних інструментів. Заклад розмістився у ПК «Маркохім». Приміщення має необхідну акустику та містку актову залу для 400 глядачів. 

Сьогодні історичний момент для Маріуполя. Ми відкриваємо нову сторінку культурного розвитку. Тепер будемо сміливо та гучно звучати на всю Україну. Завдяки нашим талановитим музикантам, партнерам, обласній адміністрації та Міністерству культури ми рухалися у правильному напрямку та відкрили єдину в Україні камерну філармонію,
- зауважив Вадим Бойченко.

Святковий концерт, присвячений відкриттю нового закладу, почався легендарною П'ятою симфонією Людвига ван Бетховена «Так доля стукається в двері» у виконанні Львівського академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» та Маріупольського камерного оркестру «Ренесанс».  Також лунали твори вітчизняної та світової класики. На сцені Маріуполя виступили заслужені культурні діячі України.

На честь відкриття Маріупольської філармонії 2 вересня стартував фестиваль музичного мистецтва «Mariupol Classic». З яскравою програмою для маріупольців виступатимуть колективи філармонії та оперні театри зі Львова, Харкова, Дніпра, Івано-Франківська та Рівного.

 

Я впевнений, що фестиваль класичної музики стане для міста традиційний. Зі сцени філармонії звучатимуть не тільки українські колективи, а й композиції у виконанні гостей зі всього світу. Культура для нас не порожнє місце. Я хочу, щоб ми разом пишалися як звучить місто Марії та наша камерна філармонія,
- підкреслив міський голова.

Під час концерту камерній філармонії музиканти з Івано-Франківська подарували портрет письменника Івана Франка та зауважили, що сьогоднішня подія надзвичайно важлива для культурного розвитку України.