Новини

Назад

«Громадський бюджет»: у Маріуполі реалізується проект для дітей з інвалідністю «Я можу це зробити!»

18 березня 2019, 11:14
1356
Спорт, Громадський бюджет

У Маріуполі відбувся відкритий чемпіонат міста з карате та пара-карате. Під час урочистої частини спортсменам передали 153 листа-пазла спеціального покриття татамі. Вони придбані за кошти програми малих грантів «Громадського бюджету».

«Сьогодні такий вид спорту, як карате почав активно розвиватися. Багато маріупольських дітей представляють рідне місто та Україну на чемпіонатах миру. Та їх технічне забезпечення потребує оновлення. Тож цей проект спрямовано на збільшення комфорту при тренуваннях, особливо дітей з інвалідністю», - розповів автор проекту «Я можу це зробити!», президент регіональної асоціації бойових мистецтв і спорту «РАМАС» Олег Шухман.

Після чемпіонату міста татамі розділили на три майданчики. Їх постелять у Центрі дитячо-юнацької творчості «Сонячний», ДЮК «Чайка» та в обласній школі-інтернат №2 для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За підсумками чемпіонату з пара-карате, перше місце посіла команда спортивного клубу «Кемпо». «Срібло» отримали діти «Сонячного», а «бронзу» взяла команда «Сейкен».

Слід зазначити, що в 2019 році Маріупольська міська рада призначила спеціальні стипендії 30 спортсменам, серед них 10 - з інвалідністю. Всі вони протягом минулого року показали високі результати, представляючи Маріуполь на престижних змаганнях.